Újabb pályázati siker

A Dombóvári József Attila Általános Iskola 1 620 000 forintot nyert az EMMI által meghirdetett NTP-TM-14 – Az általános iskolai, középiskolai, szakiskolai, kollégiumi, valamint a kulturális intézményekben működő tehetséggondozó műhelyek támogatásáracímű pályázaton.

 

A pályázati kiírás célja:

A kiválóan működő általános és középiskolai, szakiskolai és kollégiumi, valamint kulturális intézményi tehetségsegítő műhelyek támogatása.

A József Attila Általános Iskola „Fény és művészet” címmel nyújtotta be pályázatát az 5. évfolyamos tehetségek fejlesztése érdekében.

A Fény és művészet program elsődleges célja az, hogy a különböző művészeti ágakban tehetséges gyermekek a tanórákon, szakkörökön kívül is bővíthessék tudásukat, valamint a meglévő képességeiket fejleszthessék.

Mindehhez térbeli-vizuális, zenei és intraperszonális foglalkozásokon vezet el az út.

Szeretnénk felhívni a diákok figyelmét arra, hogy a fény (2015 – A Fény éve) milyen fontos szerepet játszik mindannyiunk életében. Nem csak a mindennapokban, hanem a művészetekben is fontos szerepet játszik!

Szeretnénk elérni, hogy a tanulók továbbra is részt vegyenek az iskola aktív zenei és képzőművészeti életében, ezzel is életben tartva a meglévő hagyományokat. Motiválni kívánjuk Őket a későbbi népzenei, illetve komolyzenei versenyeken való részvételre, valamint a programon belül kialakult Kis-zenekart egy későbbi szakkörön belül további munkára, zenélésre ösztönöznénk.

A megvalósítandó programok:

  • zeneterápiás foglalkozások fényterápiával egybekötve
  • koncert látogatása, ahol fénnyel kapcsolatos zenemű kerül bemutatásra, Händel: Tűzijáték szvit
  • fény és képzőművészet
  • témanap, valamint kiállítás megrendezése „Lobog a tábortűz…” alcímmel
  • fénnyel kapcsolatos zeneművek meghallgatása az ősitől, a klasszikusokon át a modernig

A pályázat írásában és megvalósításában részt vevő pedagógusok: Bakonyváriné Szabó Brigitta, Deli Orsolya, Erdeiné Hasulyó Laura, Komprádtné Vértes Viktória, Kovács Adrienn, Nagy Marianna, Kovácsné Lébényi Klára.

 

Fény és Művészet 1

Fény és Művészet 2