Farsang

3 napig farsang

A József Attila Iskolában három napon át február 15-16-17-én vidám szórakozástól volt hangos az épület.

A téltoló farsangon elsőként az 1-2. évfolyam tanulói vonultatták fel a gonosz szellemeket elijesztő ötletes jelmezeiket, majd közös táncokkal (limbó hintó, kacsatánc…) és játékokkal töltötték az időt.

Hasonlóan buliztak csütörtökön a 3-4. osztályos gyerekek is. A DÖK által szervezett és korábban lezajlott első dombóvári XD Faktor győztesei is bemutatták tehetségüket.

A pénteki 5-8. évfolyam farsangja fergeteges volt. A megválasztott hercegi pár körül valóságos népünnepéllyel vette kezdetét a program. A maskarákba öltözött gyerekek latin ritmusra, tánccal köszöntötték a párt.

Az XD Faktoros bemutatókat hangos tetszésnyilvánítással köszönte meg a nagyszámú közönség.

 Az iskola dolgozóiból és pedagógusaiból frissen alakult ÚJ Pa-Dö-Dö zenés-táncos produkciója invitálta a vendégeket önfeledt bulizgatásra.

Az ezt követő discot, csak a bálkirálynő és bálkirály választás, és a korábban lezajlott versenyek eredményhirdetése és a díjazása szakította meg.

A „Téltoló Farsang” elnevezésű vetélkedőben 5 fős csapatok 1 héten át különböző feladatokat oldottak meg. A rejtvényeken kívül álarcokat és kiszebábút is készítettek. Ezeket a szalmabábukat az est végén az iskola udvarán égettük el remélve, hogy így elűzzük a telet.