Matematika emelt szintű oktatás

Iskolánkban már több, mint 10 éve működik matematika tagozat/emelt szintű oktatás a felső évfolyamokon. A tagozatra/emelt szintű oktatásra bejutás feltétele, hogy a tanuló 4. osztályban előkészítő szakkörön vegyen részt heti egy foglalkozás keretében. Az iskolánkba később érkező tanulónak is lehetősége van bejutni a matematika emelt szintű oktatási csoportba, ha az évfolyamnak megfelelő szintfelmérő dolgozatot sikeresen írja meg. Ez a dolgozat nem a tananyagot méri, hanem a gyerek logikus gondolkodását, és matematikai szemléletét.
Az emelt szintű oktatás célja, hogy a gyerekek heti +2 tanórában a tananyag nehezebb részeivel is megismerkedjenek, és felkészítést kapjanak az év során meghirdetett minden levelezős, és neves matematika versenyre. Tanulóink minden évben szép eredményeket érnek el a versenyek megyei, és akár az országos fordulóin is. (például: Bátaszéki, Varga Tamás, Kalmár László, Zrínyi Ilona, stb.)
Kiemelt figyelmet érdemel az iskolánk által meghirdetett JAMA matematika verseny a József Attila napok keretében, melyen tanulóink nevezési díj nélkül vehetnek részt. A verseny területi szintű, melyen a város, és a környező települések tanulói mérhetik össze tudásukat.
Az emelt szintű oktatásban minden matematika szakos kolléga dolgozik, vagy már dolgozott.

Az emelt szintű oktatásban dolgozó nevelők:
Kovácsné Lébényi Klára
Porgányi Zoltánné
Sperling Tímea
Esküdt Timea
Nagy Marianna