Martinswoche

Márton- hét a Dombóvári József Attila Általános Iskolában
2022.11.10-14. között rendezte meg az iskola német nemzetiségi tagozata a hagyományos Márton- hetet. A nyitó napon a 6. osztályosok nyelvi vetélkedőn mérték össze tudásukat, amelyen a „ Gänse” elnevezésű csapat szerezte meg a győzelmet.
November 11-én minden nemzetiségi osztályban különböző módon emlékeztek meg Szent Mártonról (kézműves foglalkozás, „ Stationenarbeit”, éneklés).
2022.11.14-én az alsó tagozatos tanulók közreműködésével színes és érdekes műsort tekinthettek meg a szülők és a nagyszülők, valamint az érdeklődők. A műsor után az osztályok saját készítésű lámpásokkal vonultak, és énekelték az órán megtanult őszi és Márton- napi dalokat.
Fellépésük jutalma egy mézeskalács liba, amelyet egy szülő készített. Ezúton is köszönjük a felajánlást!
(Bauer Attiláné)

Die Deutsche Minderheitenselbstverwaltung organisiert jedes Jahr in unserer Stadt die Martinswoche im Rahmen der Programme werden unter anderem der Laternenzug, Sprachwettbewerb, Aufführungen im Kulturhaus stattgefunden. An den Veranstaltungen treten sowohl kleine Kinder aus den Kindergärten als auch Schüler aus den Grundschulen auf, wo Deutsch als Nationalitätensprache unterrichtet wird.

oklevel01

Die Sieger: (vlnr) Sára Ambrus, Luca Ingula, Lilla Erdei, Bianka Bálint, Szabina Boros, Frau Berta

0302