Floorball Diákolimpia Országos Döntő

A Floorball Diákolimpia Országos Döntőjén 2023.02.04-én Komáromban IV. korcsoportos leánycsapatunk a VI. helyen végzett. Gratulálunk a nagyszerű eredményhez.
A csapat tagjai:
Árr Alexa Zoé
László Liza
Herr Viktória
Heil Hanna
Gyenis Gréta
Tóth Tamara
Edző: Óliás Zsolt

Úszás Diákolimpia Regionális Verseny

Tanulóink közül öten szerepeltek az elmúlt hétvégén, a Kaposváron megrendezett Úszás Diákolimpia Regionális Versenyén. Három vármegye (Tolna, Somogy, Baranya) úszói mérték össze tudásukat. Iskolánk tanulói szép sikereket értek el.
Horváth Tamás 3.c – 50 m pillangóúszásban I., gyorson III.,
Szalay Bori 3.c – 50 m hát- és mellúszásban egyaránt II.,
Szentes Ákos 4.c – 50 m mellúszásban I.,
Varga Zétény 2.a – 50 m hátúszásban II. helyezést ért el, amivel jogot szereztek arra, hogy képviseljék iskolánkat az országos döntőben. Svéninger Ákos (3.c) szép egyéni csúcsokat úszott versenyszámaiban, de ez most nem volt elég a továbbjutáshoz.
Gratulálunk a szép sikerekhez!

Mesemondó verseny

2023. január 31-én Kocsolán rendezett mesemondó versenyen kiváló mesélőnek bizonyultak diákjaink, a mellékelt táblázatban látható eredmények születtek.
Igazán büszkék vagyunk rájuk, minden résztvevőnek és felkészítőnek gratulálunk!!! A helyezettek igazgatói dicséretben részesülnek.

Játékdélután

Játékdélutánt tartott az 5.c (Glaubné Nagy Ildikó, osztályfőnök és Szalainé Balogh Erika, osztályfőnök-helyettes irányításával) hétfő délután. Társasjátékok, kártya, marokkó biztosították a vidám közösségi élményt.

 

Bolhapiac

Csütörtökön délelőtt nagyon nagy érdeklődés mellett rengeteg játék, kártya, plüssfigura… cserélt gazdát a Bolhapiacon.
Az alsós és felsős gyerekek 200-250 Ft-ért adták-vették egymástól a megunt játékaikat! (Schrettner Nóra, DÖK patronáló tanár)

„77-ből 7 mesél a gimi”

„77-ből 7 mesél a gimi” elnevezésű játékos vetélkedőn vettek részt népmesés témakörben felkészült diákjaink a Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban, január 20-án. A 3 fős csapatok két órán keresztül mentek – mendegéltek állomásról állomásra, álltak ki különféle próbákat. Pallosné Horváth Virág által felkészített 4.c osztályos csapataink közül 3. helyezett lett a Bálint Nóra, Szabó Emília, Hipp Dorka alkotta együttes. Másodikként fejezte be a versenyt a Hartung-Kitanics Tiana, Balaskó Tamás, Kiszler Benedek összetételű hármas. 1. helyen végzett a Szentes Ákos, Geller Ákos, Hencz Lénárd nevével fémjelzett csapat. Diákjaink könyvjutalomban részesültek, a győztes csapat egy Magyar népmesék társasjátékkal is gazdagodott. Gratulálunk minden résztvevőnek!

Remek hangulatú korcsolyázás

Az 5.c osztály kedden (január 17-én) egy remek hangulatú korcsolyázáson vett részt Kaposváron. A szülőkkel és testvérekkel kiegészülve közel negyvenen hódolhattak a népszerű téli sportnak. (Glaubné Nagy Ildikó)