TUDÁS-PUB

Már korábban lezajlott iskolánkban a TUDÁS-PUB elnevezésű természettudományos csapatverseny, melyet minden évben a felső tagozatos diákok számára szervezünk forgószínpadszerűen, 4 fős csapatok részvételével, izgalmas, érdekes természettudományos feladatokkal.
Az első helyezést a 8.b, a másodikat a 7.a, a harmadikat pedig a 7.c csapata szerezte meg.
Január 12-én pedig a Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulója zajlott le, melyen iskolánk diákjai, 3 korcsoportban a következő helyezéseket érték el:
5. helyezett a 7.a Desztilláltvíz nevű csapata (Szabotin Soma, Várai Bence, Nagy Bence, Makkos Norbert)
8. helyezett a 5.c Koalák nevű csapata (Horváth Bálint, Balog Balázs, Szigeti Máté,
Hencz Lénárd)
12. helyezett a 8.c Bölcs Baglyok nevű csapata (Bizderi Orsolya, Beréti Balázs, Somogyvári Zsombor, Juhász Nóra)
31. helyezett a 6.b Okos Gyerekek nevű csapata (Koller Kristóf Benedek, Szabó Luca, Szuper Dávid, Lécz Dániel)
32. helyezett a 7.c Roncsderbi nevű csapata (Spráger Luca, Bárányos Máté, Gelencsér Angéla,
Szabotin Csenge)
36. helyezett a 5.c Pandák nevű csapata (Vészi Melissza, Bálint Nóra, Végh Eszter, Gulner Janka)
(Lászlóné Papp Petra munkaközösség-vezető)

Úszó Diákolimpia döntő

2024. január 17-én Bonyhádra indult iskolánk kis csapata a megyei Úszó Diákolimpia döntőjére. Tanítványaink izgatottan várták a versenyt, örömmel képviselték iskolánkat a megmérettetésen. Végül az igen erős mezőnyben, remekül szerepelt csapatunk. Jó úszással és szép eredményekkel fejeztük be a versenyt.
Eredmények:
1. helyezés: Kurcz Erik 50m mell, 4×50 MIX váltó Nagy Szofi, Szalay Bori, Svéninger Ákos, Horváth Tamás
2. helyezés: Wittmann Zsófi 50m gyors, 50m hát; Horváth Tamás 50m hát
3. helyezés: Jakab Babett 50m mell
4. helyezés: Kurcz Kornél 50m gyors; Szalay Bori 50m mell; Király Gergely 50m hát; Svéninger Ákos 50m hát;
5. helyezés: Svéninger Ákos 50m gyors
6. helyezés: Gegő Fanni 50m mell
A résztvevőknek gratulálunk és köszönjük, hogy méltón képviselték iskolánkat! (Fehérvári Levente – testnevelő)

Petőfi200 programsorozat

Tanulóink lelkesen vettek részt a városi Petőfi200 programsorozaton. Spráger Hanna (6.b) és Koller Kristóf Bendek (6.b) remek pólóterveket készítettek. A 6.b osztály csapata( Szabó Luca, Würth Attila, Kőmüves Levente, Dubovánszki Dominik, Koller Kristóf Bendek, Hajdu Zsófi) igényes társasjátékot alkottak, amelyet Kristóf csodás rajzai díszítettek. Stieb Johanna (6.c) és Gelencsér Angéla (7.c) 1. és 2. helyezettek lettek a szavalóversenyen. Johanna remek eredményének köszönhetően budapesti jutalomkiránduláson vehetett részt. A Petőfi séta QR kódos versenyen 12 csapatunk ügyeskedett, közülük elsőként a 6.b csapata: Fanyar Nimród, Fábián Benett, Kovács Bálint, és Derventics Marcell oldották meg a feladatokat. A versenyek végén jó hangulatú gálán vehettünk részt, ahol a programot támogató pedagógusainkat(Bán-Feller Judit, Bauerné Horváth Edina, Bischof Katalin) is jutalmazták.
A hónapokon át tartó versenysorozat minden résztvevőjének gratulálunk! (Bischof Katalin)

2022/2023. évi országos diákolimpiák díjazottjai

A Tolna Vármegyei Diáksport Tanács a 2022/2023. évi országos diákolimpiákon 1-3. helyezést elért sportolókat díjazta 12-én Szekszárdon.
Tanulóink közül 9-en részesülhettek elismerésben.
Asztalitenisz DO csapat országos bajnokok 1-2. korcsoportban: Bedő Noel, Mátrai Benedek, Polgár Árpád Bence
Kötélugrás DO 4. korcsoport országos bajnok és 2. helyezés: Szabó Emília
Tánc sport formáció DO 2. korcsoport 3. helyezettek:
Fanyar Bogáta, Hegedüs Olívia, Nagy Szofi, Ruzsicska Kíra, Vida Villő Málna.
Gratulálunk nekik, felkészítőiknek és testnevelőiknek!

Bátrak Ligája honvédelmi verseny

A Bátrak Ligája honvédelmi versenyen 2 csapattal is megmérettethettük magunkat. Ebből az egyik a mezőny legfiatalabb csapata is volt egyben, ők a 10-ből 5. helyen végeztek, míg a “nagyok” a 3., dobogós helyet szerezték meg. A verseny szuper volt, a gyerekek és a kísérő kollégák is nagyon jól érezték magukat ezen a színvonalas rendezvényen. Gratulálunk mindenkinek! Csapattagok 1-es csapat: Somogyvári Zsombor, Klotcz István, Brachmann Balázs, Szabó Albert Zétény, Szabó Emília, Dénes Anna, Lindauer Lara, Hirt Bence. 2-es csapat: Nagy Szofi, Timár Anna, Nagy Levente, Klotcz János, Mátrai Benedek, Bogárdi Áron, Rostás Boldizsár, Fazekas Botond. Felkészítők és kísérők: Mátrai- Kovács Diána, Óliás Zsolt

Floorball Diákolimpia Országos Döntő

A Floorball Diákolimpia Országos Döntőjén 2023.02.04-én Komáromban IV. korcsoportos leánycsapatunk a VI. helyen végzett. Gratulálunk a nagyszerű eredményhez.
A csapat tagjai:
Árr Alexa Zoé
László Liza
Herr Viktória
Heil Hanna
Gyenis Gréta
Tóth Tamara
Edző: Óliás Zsolt

Úszás Diákolimpia Regionális Verseny

Tanulóink közül öten szerepeltek az elmúlt hétvégén, a Kaposváron megrendezett Úszás Diákolimpia Regionális Versenyén. Három vármegye (Tolna, Somogy, Baranya) úszói mérték össze tudásukat. Iskolánk tanulói szép sikereket értek el.
Horváth Tamás 3.c – 50 m pillangóúszásban I., gyorson III.,
Szalay Bori 3.c – 50 m hát- és mellúszásban egyaránt II.,
Szentes Ákos 4.c – 50 m mellúszásban I.,
Varga Zétény 2.a – 50 m hátúszásban II. helyezést ért el, amivel jogot szereztek arra, hogy képviseljék iskolánkat az országos döntőben. Svéninger Ákos (3.c) szép egyéni csúcsokat úszott versenyszámaiban, de ez most nem volt elég a továbbjutáshoz.
Gratulálunk a szép sikerekhez!

Mesemondó verseny

2023. január 31-én Kocsolán rendezett mesemondó versenyen kiváló mesélőnek bizonyultak diákjaink, a mellékelt táblázatban látható eredmények születtek.
Igazán büszkék vagyunk rájuk, minden résztvevőnek és felkészítőnek gratulálunk!!! A helyezettek igazgatói dicséretben részesülnek.

„77-ből 7 mesél a gimi”

„77-ből 7 mesél a gimi” elnevezésű játékos vetélkedőn vettek részt népmesés témakörben felkészült diákjaink a Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban, január 20-án. A 3 fős csapatok két órán keresztül mentek – mendegéltek állomásról állomásra, álltak ki különféle próbákat. Pallosné Horváth Virág által felkészített 4.c osztályos csapataink közül 3. helyezett lett a Bálint Nóra, Szabó Emília, Hipp Dorka alkotta együttes. Másodikként fejezte be a versenyt a Hartung-Kitanics Tiana, Balaskó Tamás, Kiszler Benedek összetételű hármas. 1. helyen végzett a Szentes Ákos, Geller Ákos, Hencz Lénárd nevével fémjelzett csapat. Diákjaink könyvjutalomban részesültek, a győztes csapat egy Magyar népmesék társasjátékkal is gazdagodott. Gratulálunk minden résztvevőnek!

Karácsonyi Kötélugró Kupa

A Karácsonyi Kötélugró Kupán ma tanulóink, azok szülei és testnevelő tanáraink megszámlálhatatlan arany, ezüst, bronz érmet, és ezeken kívül is rengeteg jó helyezést gyűjtöttek.
Köszönjük a gyerekeknek a lelkesedést, a szülőknek az aktív részvételt és a türelmet, valamint Óliás Zsoltnak és Mátrai-Kovács Diának, hogy összefogta és felkészítette a gyerekeket. Gratulálunk minden résztvevőnek.