Bolyai Természettudományi Csapatverseny

Az 5. c osztály tanulói:  Farkas Csenge Bianka, Fónai Rebeka, Sukola Kíra, Szabó Borbála, vagyis a „Zöld almák”, 2019. február 8-án részt vettek a  Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulóján, melynek ünnepélyes eredményhirdetésén kiderült, hogy a 2. helyezést értek el. Felkészítő tanáruk Lászlóné Papp Petra volt. Eredményükhöz gratulálunk!

Bolyai Természettudományos Csapatverseny

Kaposváron a Toldi Lakótelepi Általános Iskola és Gimnáziumban rendezték meg a Bolyai Természettudományos Csapatverseny körzeti fordulóját, melyen a 3.c osztályos tanulók Rókák nevű csapata is részt vett.

Február 21-én Kaposváron ünnepélyes keretek között zajlott le az eredményhirdetés.

Az Apáti Márk, Beréti Balázs, Juhász Nóra, Somogyvári Zsombor alkotta csapat 33 csapat közül az 1. helyen végzett, így meghívást nyert a Budapesten március 9-én megrendezendő országos döntőre.

Bolyai Matematika Csapatverseny

A csapatmunka gyümölcsei

Idén 8. alkalommal került megrendezésre a Dombóvári József Attila Általános Iskolában a Bolyai Matematika Csapatverseny egyik Tolna megyei fordulója.

38 tanulói és 1 felnőtt csapat, azaz 149 fő versenyzett október 12-én, melyből 17 csapat iskolánkból, 21 pedig külsős, így a Belvárosi Általános Iskola és az Illyés Gyula Gimnázium tanulói versenyeztek tanítványainkkal. A 3-4 fős csapatokat 6 tanteremben helyeztük el, ahol lelkesen oldották meg a kitűzött feladatokat az 1 órás versenyen.

A verseny ünnepélyes eredményhirdetésére október 25-én Bonyhádon került sor, ahová 5 csapatunk is meghívást kapott, mert bekerült az első 6 díjazott csapat közé. Behívott csapataink a 3. 4. 6. és a 8. évfolyamról kerültek ki. Szép helyezésekkel tértünk haza:

2. helyezett: 3. c
Csapatnév: BÖLCS BAGLYOK
Apáti Márk
Somogyvári Zsombor
Beréti Balázs
Felkészítő tanár: Erdősiné Kardos Andrea

3. helyezett: 4.c
Csapatnév: BUGATTI
Gelencsér Vince
Gyenis Gergő
Sáreczki Ádám
Farkas Roland
Felkészítő tanár: Pogrányi Tibor Zsoltné

4. helyezett: 6.c
Csapatnév: Agymanók
Lázár Kitti
Faour Míra
Nemes Réka
Ozorai Zsóka
Felkészítő tanár: Sperling Tímea

2. helyezett: 8.b
Csapatnév: 3+1
Fodor Krisztina
Kátai Flóra
Gőgös Boglárka
Nagy Márton
Felkészítő tanár: Sperling Tímea

6. helyezett: 8.b
Csapatnév: Vipagréna
Kéri Panna
Pallos Gréta
Vida Virág
Blázsovics Anna
Felkészítő tanár: Sperling Tímea

További csapataink is szép eredményeket értek el:
8., 9., 10., 12., 14., 15.,17., 19., 32. helyen végeztek.

Felkészítő tanárok: Erdősiné Kardos Andrea, Hegedűs Szilvia, Dorn Judit, Pogrányi Tibor Zsoltné, Sperling Tímea, Nagy Marianna és Porgányi Ildikó

Minden csapatunknak és felkészítő tanáruknak gratulálunk!

Versben a toppon

Babits Mihály versmondó versenyen remekül szerepelt a dombóvári József Attila Általános Iskola tanulója. Szekszárdi megyei versenyen 2018. november 21-én Juhász Barnabás 7. osztályos tanuló 3. helyezést ért el.

Felkészítő tanár: Bauerné Horváth Edina

Leány kispályás floorball döntő

November 13-án lezajlott Pakson a megyei leány kispályás floorball döntő. Iskolánk 2 csapattal indult a megmérettetésen.

Az egyik csapat a 4. helyezésig jutott el, másik a 2. helyet érte el, ezzel bejutott az országos elődöntőbe.

Országos elődöntőbe jutott csapat tagjai: Árr Alexa Zoé, Fónai Rebeka, Heil Hanna, Herke Szibilla Lilla, László Liza,  Tóth Tamara

Felkészítő tanár: Pretzné Wadl Ildikó

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

A Dombóvári József Attila Általános Iskolában került megrendezésre a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti/megyei fordulója, melyen a 3. c osztályos tanulók Bölcs Baglyok nevű csapata is megmérette magát.

November 20-án Kaposváron ünnepélyes keretek között zajlott le az eredményhirdetés.

 Az Apáti Márk, Bizderi Orsolya, Juhász Nóra, Somogyvári Zsombor alkotta csapat 36 csapat közül az 1. helyen végzett, így meghívást nyert a Budapesten december 8-án megrendezendő országos döntőre.

A budapesti döntőn a Bölcs Baglyoknak az írásbeli forduló feladatainak megoldása után sorsolás  útján a szóbeli fordulón is helyt kell állniuk.

A tanulókat Kalocsáné Király Mária készítette fel a versenyre.

Az asztalitenisz sikere

Iskolánk remekül szerepelt a megyei diákolimpia asztalitenisz döntőjében Szekszárdon.

A 2. korcsoportban egyéniben maga mögött tudott mindenkit Vass Bertalan, aki ezzel megszerezte az első helyezést.  Ugyanebben a korcsoportban dobogós helyezést ért el Fenyvesi Ábris is, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

2. korcsoport csapatban kiváló szerepléssel megszerezte az első helyet. Csapat tagjai: Vass Bertalan, Fenyvesi Ábris, Szabó Szilárd

Legek közt a Mákvirágok az országos színjátszó találkozón!

A Dombóvári József Attila Általános Iskola Mákvirágok színjátszó csapata a regionális versenyen nyújtott teljesítménye alapján meghívást kapott a XXVII. Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztiválra Debrecenbe. A találkozó 3 napján az ország egész területéről (és Szlovákiából, Romániából, Szerbiából) érkező 30 csoport mutatkozhatott be a Csokonai Színház és a Vojtina Bábszínház színpadán. A jó hangulatú rendezvényen, ami június 8- 10. között zajlott, a Mákvirágok nagyszerű előadást mutattak be. A Szalainé Balogh Erika által rendezett Ki vagyok? Kivagyok L című darabjukat vastapssal jutalmazta a teltházas közönség, és elismerő szavakkal a neves szakemberekből álló zsűri, valamint a diákzsűri is. A rendezvénysorozatot jó hangulatú programok: táncház, koncert, színházi előadás, bábjáték; és új ismeretségek, barátságok tették felejthetetlen élménnyé a résztvevők számára. A dombóvári csoport részvételi lehetőségét a Pasha Kft, a Tarr Kft, valamint Dombóvár város önkormányzata is támogatta.

„Túl az Óperencián” levelezős mesevetélkedő

Kiváló eredményt értek el a József Attila Általános Iskola kis diákjai…

A Rejtély Csapat néven induló gyerekek a Földi István Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény által meghirdetett „Túl az Óperencián” levelezős mesevetélkedőn első helyezést értek el.

Csapat tagjai: Süvöltős Bianka, Szentgyörgyi Lea, Balogh Benjamin, Imhof Márk.

Ugyanezen a vetélkedőn a Karkötő Hősök nevű csapat szintén I. helyezést tudhat magáénak.

A csapattagok: Pincehelyi Éva, Bocsi Jozefa, Kulcsár Hanna, Györkös Natália. 

Felkészítő tanárok: Vörösné Bernáth Katalin, Visnyei Hajnalka

Kalmár László Matematika Verseny Országos Döntő

A döntő szép eredményei

Idén, 2018. május 25-26-án tartották Budapesten a Kalmár László Matematika Verseny Országos Döntőjét, melyen a József Attila Általános Iskola 3 tanulója is versenyzett. A 4. osztályosok közül Fenyvesi Merse Dániel a 27., Tigelmann Hanna a 29. helyen végzett a 46 fős mezőnyben. Ignácz András a 27. helyet szerezte meg az 5. évfolyamon a 28 fős mezőnyben. Felkészítő tanáruk: Barnáné Hurta Tünde és Nagy Marianna volt. Gratulálunk a szép teljesítményekhez.