Legek közt a Mákvirágok az országos színjátszó találkozón!

A Dombóvári József Attila Általános Iskola Mákvirágok színjátszó csapata a regionális versenyen nyújtott teljesítménye alapján meghívást kapott a XXVII. Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztiválra Debrecenbe. A találkozó 3 napján az ország egész területéről (és Szlovákiából, Romániából, Szerbiából) érkező 30 csoport mutatkozhatott be a Csokonai Színház és a Vojtina Bábszínház színpadán. A jó hangulatú rendezvényen, ami június 8- 10. között zajlott, a Mákvirágok nagyszerű előadást mutattak be. A Szalainé Balogh Erika által rendezett Ki vagyok? Kivagyok L című darabjukat vastapssal jutalmazta a teltházas közönség, és elismerő szavakkal a neves szakemberekből álló zsűri, valamint a diákzsűri is. A rendezvénysorozatot jó hangulatú programok: táncház, koncert, színházi előadás, bábjáték; és új ismeretségek, barátságok tették felejthetetlen élménnyé a résztvevők számára. A dombóvári csoport részvételi lehetőségét a Pasha Kft, a Tarr Kft, valamint Dombóvár város önkormányzata is támogatta.

„Túl az Óperencián” levelezős mesevetélkedő

Kiváló eredményt értek el a József Attila Általános Iskola kis diákjai…

A Rejtély Csapat néven induló gyerekek a Földi István Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény által meghirdetett „Túl az Óperencián” levelezős mesevetélkedőn első helyezést értek el.

Csapat tagjai: Süvöltős Bianka, Szentgyörgyi Lea, Balogh Benjamin, Imhof Márk.

Ugyanezen a vetélkedőn a Karkötő Hősök nevű csapat szintén I. helyezést tudhat magáénak.

A csapattagok: Pincehelyi Éva, Bocsi Jozefa, Kulcsár Hanna, Györkös Natália. 

Felkészítő tanárok: Vörösné Bernáth Katalin, Visnyei Hajnalka

Kalmár László Matematika Verseny Országos Döntő

A döntő szép eredményei

Idén, 2018. május 25-26-án tartották Budapesten a Kalmár László Matematika Verseny Országos Döntőjét, melyen a József Attila Általános Iskola 3 tanulója is versenyzett. A 4. osztályosok közül Fenyvesi Merse Dániel a 27., Tigelmann Hanna a 29. helyen végzett a 46 fős mezőnyben. Ignácz András a 27. helyet szerezte meg az 5. évfolyamon a 28 fős mezőnyben. Felkészítő tanáruk: Barnáné Hurta Tünde és Nagy Marianna volt. Gratulálunk a szép teljesítményekhez.

Atlétika országos döntő

2018. május 26-27-én rendezték meg a győri Olimpiai Parkban az országos döntőt atlétikai egyéni versenyszámokban. A József Attila Általános Iskola kiváló sportolója, Farkas Bence, mindkét napon felállhatott a dobogóra. 400 m-es síkfutásban III. helyezést, 200 m- es síkfutásban pedig I. helyezést ért el.

Testnevelője: Pretzné Wadl Ildikó

A bajnok edzője: Tarr Imre

II. Országos Natúrparki Vetélkedő

Nemrégiben Győrújbaráton rendezték meg a II. Országos Natúrparki Vetélkedő fináléját, melyen a 12 csapat között ott volt a József Attila Általános Iskola négy fős alakulata is.

A megmérettetésen olyan oktatási intézmények együttesei vehettek részt, melyek korábban megnyerték a környékükön található natúrpark versenyét. Ilyen volt a Kapos-hegyháti Natúrparkot képviselő „Arceparék” együttese, aminek a tagjai a legjobb eredményt érték el az idei Város hete-programosorozat keretén belül a Szigeterdőben lebonyolított területi fináléban. Az újdombóvári iskolába járó diákok előbb csapatépítő játékokon vettek részt, majd gyalogtúrával hódították meg a Lila-hegyet, ahonnnan csodálatos kilátás nyílt a Sokorói-dombvidékre. A szervezők a vetélkedő döntőjének témájául a hazai natúrparkokat, valamint a természet- és tájvédelmet választották. A gyerekek 12 állomáshelyen adtak számot tudásukról, ügyességükről és kreativitásukról. A tanulók többek között gyógynövényeket ismertek fel, mogyorót célba dobva mókust etettek, a fészekből kipottyant madárfiókát kötélen fára mászva helyezték vissza, de énekeltek és eldöntötték azt is, hogy szükség van-e egy erdei kiránduláshoz a szelfibotra.
Az eredményhirdetésen Székely Rita, a Pannontáj-Sokoró Natúrpark vezetője arról beszélt, hogy a döntő két napján mindenki nyert, volt aki élményekkel-tapasztaltokkal gazdagodott, mások ismeretségeket-barátságokat köszönhetnek a találkozónak. A II. Országos Natúrparki Vetélkedő fináléjában az Írottkő Natúrparkból érkezett lányok diadalmaskodtak, a második helyet a házigazdák szerezték meg, míg a harmadik a Vértesi Natúrpark gárdája lett. A József Attila Általános Iskola Pintér Bence, Regenyei Áron, Kéri Panna, Pallos Gréta összeállítású alakulata remek teljesítményt nyújtva hatodikként végzett. A fiatalokat Pretzné Wald Ildikó földrajz-testnevelés szakos pedagógus készítette fel és kísérte el a versenyre.

UNIHOKI floorball országos döntő

Az utolsó….!

5 év remek munka után méltó befejezés volt az UNIHOKI floorball országos döntőn elért III. helyezés a József Attila Általános Iskola 8. osztályos tanulói számára.

Kívánunk nekik a további életükhöz sok sikert, és hasonló sok, szép eredményt.

Felkészítő tanár: Pretzné Wadl Ildikó

Atlétika verseny megyei forduló

Iskolánk tanulói részt vettek az atlétika verseny megyei fordulóján.

Egyéniben Bodonyi Alexandra 100 m síkfutásban 3. helyezést ért el. A súlylökésben Veréb Viktória szintén 3. helyezést szerzett meg.  Kislabdahajításban Koch Barnabás az 1. helyet érte el.

4 * 100 méteres váltó 2. helyezést ért el, a csapat tagjai: Bodonyi Alexandra, Veréb Viktória, Gulyás Fanni és Miski Hanna.

Farkas Bence az 5. korcsoportban a 200 méteres síkfutásban 1. helyezést, valamint a 400 méteres síkfutásban is 1. helyezést ért el.

Felkészítő tanár: Pretzné Wadl Ildikó, Mártai-Kovács Diána

UNIHOKI országos döntő

Nagy boldogság! UNIHOKI országos döntőn sikerült megint dobogóra állnunk!

FLOORBALL ORSZÁGOS DÖNTŐ BUDAPEST

1. korcsoport leánycsapata 3. helyezést ért el az Unihoki floorball versenyen az ország fővárosában. Csapattagok: Árr Alexa Zoé, Gloiber Hédi, Ignácz Zoé Rozália, László Liza, Nagy Fruzsina, Pekalics Laura, Tóth Tamara

László Lizát, mint a legjobb hátsó védő játékost, külön kitüntető címmel jutalmazták.

Városi atlétika verseny

Iskolánk tanulói remek eredményeket értek el a városi atlétika versenyen.

4. korcsoport csapatbajnokság atlétika összetett lánycsapat tagjai 2. helyezést értek el. Csapattagok: Bodonyi Alexandra, Veréb Viki, Miski Hanna, Horváth Boglárka, Kiss Julianna, Balaskó Zsófia.

Egyéni összetettben is kiváló eredményt ért el Bodonyi Alexandra, akinek 2. helyezést sikerült megszereznie. Ugyanebben a versenyszámban Horváth Boglárka pedig 3. helyezést tudhat magáénak.

A fiúcsapat is 2. helyezést ért el ugyanebben a korcsoportban az atlétika versenyen összetett számban. A csapat tagjai: Lisztes Ákos, Tímár Dávid, Jászberényi Bence, Csipak Albert, Markán Bertalan, Kocs Barnabás.

A csapatokhoz hasonlóan egyéniben is kitűnő eredményeket értek el iskolánk tanulói.

100 m síkfutásban Bodonyi Alexandra 1. hely, Lisztes Ákos 2. hely, Koch Barnabás 3. helyezést ért el.

Távolugrásban Bodonyi Alexandra 2. hely, és Markán Bertalan szintén 2. helyet szerzett meg, ezzel is színesítve a már így is remek eredményeket.

Súlylökésben Füzi Norbert 2. hely, és Veréb Viktória szintén a 2. helyezést érte el.

Koch Barnabás 1. helyezést ért el kislabdahajításban.

4 * 100 m váltóban a lánycsapat 1. helyezést tudhat magáénak.

3. korcsoport lány csapata is remek eredményt ért el az atlétika versenyen, hiszen a 2. helyet tudhatja magáénak. Csapat tagjai: Hársfalvi Viktória, Sipos Zsanett, Szabotin Réka, Gyánó Lili, Katyi Hédi.

3. korcsoport fiú csapata is 2. helyezést ért el.  A csapat tagjai: Szente Csongor, Lódri Gergő, Varga Bálint, Sebestyén Bálint, Óliás Gergő, Porcsa Tamás.

2. korcsoport lánycsapata 2. helyet szerezte meg. Csapat tagjai: Eperi Emma Heléna, Faour Míra, Fónai Rebeka, Hársfalvi Dzsenifer, Ozorai Zsóka Kamilla, Tigelmann Hanna.

Ozorai Zsóka Kamilla egyéni összetett versenyen 2 helyezést ért el.

A korcsoport fiú csapata 3. helyet tudhat magáénak. Csapat tagjai: Fenyvesi Merse Dániel, Holczmann Belián, Róth Kolos, Ruppert Dominik Bálint, Simon Krisztián, Timár Bence Zalán.

Felkészítő tanár: Pretzné Wadl Ildikó, Mátrai-Kovács Diána

Megyei mezei futóverseny

A megyei mezei futóversenyen eredményesen képviselték iskolánkat tanulóink. 
I.korcsoport leány – Nagy Fruzsina 1. helyezett!
I.korcsoport fiú – Gyánó Marcell 2. helyezett, 
Klotcz István 3. helyezett lett.

A csapat 1. helyen végzett.

II. korcsoport leány – Ozorai Zsóka Kamilla 1. helyezett, Faour Mira 4. helyezett lett.

A csapat 3. helyen végzett.

III. korcsoport leány – a csapatunk 2. helyen végzett.