Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvány elleni védekezés érdekében a Kormány 1102/2020. (III.14.) határozatában a köznevelési intézményekben bevezette a tantermen kívüli, digitális munkarendet. A

A Tamási Tankerületi Központ kijelölte azon iskolákat, amelyek egy-egy településen szülői igények alapján biztosítják a tanulók napközbeni  felügyeletét 8-17 óra között.

Csak azon szülők számára ajánlja fel ennek a lehetőségét, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához.

Városunkban a mi iskolánk lett kijelölve ennek a feladatnak az ellátására, ahol szülői igények alapján biztosítjuk a tanulók napközbeni felügyeletét 8-17 óráig.

Amennyiben Ön a munkája miatt szeretné igénybe venni a felügyeletet, az alábbi telefonszámon illetve e-mailcímen jelezheti igényét, munkaidőben:

telefon: 06-74/466-047

iskola@jozsefa-dombovar.hu

ISKOLAVEZETÉS

VÁLTOZÁS koronavírus helyzet miatt az iskolai étkeztetésben!

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy aki ebben az új helyzetben szeretne étkezést kérni gyermekének, az telefonon megteheti mindig előző nap reggel 8:00-tól 10:00- ig a 06-74/466-047/27mellék telefonszámon.

Kérjük a szülőket, hogy akkor is telefonáljanak, ha már nem kérik az étkezést!

Az ebédet elvihetik hétfőtől- péntekig 12:00-tól 13:00-ig az iskola hátsó bejáratánál! (műfüves pálya felől)

Éthordót nem kell hozni eldobható, egyszer használatos dobozt adunk!

Megértésüket előre is köszönjük!

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket arról, hogy iskolánkban nagy erővel folyik az egyeztetés, megbeszélés annak érdekében, hogy minél hamarabb megkezdhessük gyermekük digitális oktatását.

Az osztályfőnökök által kiküldött kérdőívet kérjük, hogy minél hamarabb töltsék ki. Ebben kértünk egy e-mail címet, (gmail.com) amire kizárólag a digitális tananyag elküldése miatt van szükségünk.

A tantermekben hagyott felszerelésekért (könyvek, füzetek, testnevelés felszerelés) a következő rendben jöhetnek be, csak felnőttek:

márc. 17. kedd

8.00-10.00  1. évfolyam

10.00-12.00  2. évfolyam

12.00-13.00  3. évfolyam

13.00-14.00  4. évfolyam

márc. 18. szerda

8.00-10.00  5. évfolyam

10.00-12.00  6. évfolyam

12.00-13.00  7. évfolyam

13.00-14.00  8. évfolyam

 

Március 16-17-én tanítás nélküli munkanapot tartunk. Ebben a két napban gyermekeiknek még nincs tennivalójuk. Terveink szerint az újfajta oktatást szerdától indítjuk be.

Alsó tagozatos diákjaink esetében naponta tíz óráig megkapják a napi leckéjüket, feladataikat az őket tanítóktól. (gmail-csoport)

Felső tagozaton az órarendhez alkalmazkodva kapják meg tanulóink az aznapi tananyagot a szaktanárjaiktól. (google-classroom)

Ez a rendszer számunkra is teljesen új, okozhat némi nehézséget, kisebb-nagyobb fennakadásokat. De higgyék el, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy ez a helyzet ne okozzon lemaradást, fennakadást gyermekeik tanulási fejlődésében.

Ehhez a következőket kérjük Önöktől:

  • ellenőrzik gyermekük napi tanulását,
  • kialakítanak otthon egy napirendet, aminek betartását elvárják gyermeküktől
  • sokat beszélgessenek otthon a kialakult helyzetől, hiszen ez a fajta elszigeteltség kérdéseket vethet fel a gyemekekben.

Így önöknek is könnyebbé válhat ez a merőben szokatlan helyzet.

Az iskolában portaszolgálat működik, illetve a vezetőség tagjait is megtalálhatják, ha szükséges.

Iskolavezetés

Kedves Tanítványaink!

Sokan hallhattátok, olvashattátok, hogy holnaptól (március 16-tól) nem jöhettek iskolába, de a tanév folytatódik.
Fontos lesz együttműködnünk azért, hogy valóban elsajátítsátok, amit ebben az iskolai évben kell.
Mi, a tanáraitok, megtervezzük, hogyan legyünk veletek napi kapcsolatban találkozás nélkül. Arra készüljetek, hogy (akár az órarendnek megfelelően) folyamatosan zajlik majd a tanulás, tanítás. A kényszerű helyzetben megmutathatjátok a megbízhatóságotokat, az önállóságotokat, felelősségérzeteteket.
Amíg a végleges munkarendünk kialakul, a honlapunkon (jozsefa-dombovar.hu) és a Facebook-oldalunkon tartjuk szüleitekkel és veletek a kapcsolatot. Osztályfőnökötöktől azt is megtudhatjátok majd, mikor jöhet be valaki a családotokból az iskolában maradt könyveitekért.
Vigyázzatok magatokra és a környezetetekre, tartsátok be azokat az óvó tanácsokat, amiket a járvánnyal foglalkozó politikusok, orvosok kérnek.
Bízunk bennetek:
a Dombóvári József Attila Általános Iskola nevelőtestülete

Ebédigénylés

Tisztelt Szülők!

A város önkormányzata az igénylők számára biztosítja a napi egyszeri meleg étkeztetést. Ez egyszerhasználatos dobozokba kiadagolva, elviteles rendszerben fog történni.

Amennyiben bárki igényelni szeretné, úgy

jelezze az osztályfőnök felé, vagy

hívja az iskola telefonszámát hétfőn reggel 7.00 – 9.00-ig (0674/466-047, 27-es mellék)!

Az igényelt ebédet a szülő viheti el az ebédlő hátsó bejáratánál dél és egy óra között.

ISKOLAVEZETÉS

Tájékoztatás

Tisztelt Szülők!

A Tamási Tankerületi Központ által megfogalmazott levelet szeretnénk Önökkel megismertetni:

„2020. március 13-án Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus terjedésének megfékezése céljából elrendelte, hogy hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket.

Március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe: tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben.

A tanítási év zökkenőmentes folytatásához a pedagógusok felkészülnek a digitális oktatásra, az újfajta kapcsolattartásra. Az érettségire való felkészítés is biztosított lesz, jó eséllyel a szokott rendben meg lehet szervezni az érettségi vizsgákat.

Az iskolában, a kollégiumban maradt tankönyvek, oktatási segédanyagok, egyéb felszerelések az intézményvezető által készített egyéni ütemezés alapján vihetők el.

A digitális oktatás kialakulásáig, kérem, türelmüket. Folyamatosan kísérjék figyelemmel az iskola kommunikációs csatornáit, így a Kréta naplót, az iskola honlapját, az iskola facebook oldalát.

A miniszterelnök kérése, hogy a gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak. Felhívta a figyelmet, hogy a fiatalokat nem veszélyezteti a koronavírus-járvány.

Kérem, hogy a települési önkormányzatok hirdetményeit is kísérjék figyelemmel, utasításaikat tartsák be.

A helyzetre való tekintettel, kérem, a szülők és a tanulók együttműködését!”

 

INTÉZMÉNYVEZETÉS

FONTOS KÖZLEMÉNY!

!!!! TISZTELT SZÜLŐK!!!!

Orbán Viktor miniszterelnök március 13-i bejelentése alapján március 16-tól a digitális távoktatás rendszerét vezetjük be iskolánkban. Ennek értelmében a gyermekek nem jöhetnek iskolába, tanulmányaikat otthonról végzik.

Ehhez kapcsolódó megbeszélések, szervezések történnek jelenleg.

Minden új információt közölni fogunk Önökkel a honlapunkon és a Facebook oldalon is.

Addig is megértésüket és szíves türelmüket kérjük!

Tisztelettel:

Iskolavezetés