Osztálykirándulás a Határtalanul! program keretein belül Szlovákiában

A Dombóvári József Attila Általános Iskola 7. évfolyamos tanulói 2019. május 13-16-ig 4 napos osztálykiránduláson vehettek részt a Határtalanul! program keretein belül Szlovákiában.

A program során két útvonal valósult meg: Rákóczi nyomában a Felvidéken, illetve  Felvidéki kirándulás a Dunántúlról.

A tanulmányi kirándulás során Deregnyő, Bodrogszerdahely, Nagykövesd, Imreg, Zemplén, Lelesz, Dobóruszka, Nagyszelmenc, Tőketerebes, Bély, Királyhelmec illetve Kassa, Betlér, Késmárk, Gombaszög, Tornalja, Lőcse, Krasznahorka, Rimaszombat nevezetességeit tekintették meg az osztályok. Magyar történelmi és irodalmi személyek emlékhelyeit keresték fel, ahol elhelyezték emlékszalagjaikat, koszorúikat.  A gyerekek tanulmányaikhoz kapcsolódó ismereteket dolgoztak fel a különböző helyszíneken. Lehetőség nyílt természeti kincsek felfedezésére is, Gombaszögön megcsodálhatták a cseppkőbarlang csodaszép képződményeit. Gyönyörű templomokat és főtereket tekinthettek meg az idegenvezető segítségével.

A tanulók megismerkedtek a nagyszelmenci Dobó István Alapiskola és a Tornaljai Kazinczi Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola diákjaival, hagyományaikkal, majd kölcsönösen megajándékozták egymást, ismerkedtek és beszélgettek egymással.

Minden résztvevő sok szép élménnyel gazdagodva tért haza a programokkal teli kirándulásról.