Szent Márton-nap a Dombóvári József Attila Általános Iskolában

Szent Márton-nap a Dombóvári József Attila Általános Iskolában:
Intézményünk minden év novemberében egy hetes programsorozattal emlékezik meg Szent Márton püspökről a német nemzetiségi tagozat diáksága interaktív órák, kulturális bemutatók, lampionos felvonulás és nyelvi csapatverseny formájában.
Az idei tanévben november 14-én tartották a hagyományos Szent Márton-napi kulturális bemutatót és lampionos felvonulást az alsó tagozatosok részvételével, akik nagy izgalommal készültek erre az eseményre. Különösen az első osztályosok várták már azt, hogy bemutassák a német nemzetiségi táncműsorukat. A 2. c osztály „Zugvögel” címmel énekes- táncos produkcióval lépett színpadra, míg a 3. c osztály tanulói őszi versekkel, illetve dalokkal készültek. Szent Márton legendáját a 4. c osztály elevenítette fel egy jelenettel. A gyerekek remek előadásait a szülőkből, nagyszülőkből és testvérekből álló lelkes közönség hatalmas tapssal jutalmazta. Azt követően az iskola udvarán a hagyományos lampionos felvonuláson vettek részt a diákok. Minden fellépőt az egyik szülő által készített libás mézeskaláccsal ajándékozta meg a német nemzetiségi tagozat. Az alsósokat Bauer Attiláné, Bálizs Gabriella, Géringné Pápay Ágnes és Glaubné Nagy Ildikó készítette fel a bemutatókra.
A 6. c osztályos tanulók nyelvi csapatverseny keretében mérték össze tudásukat, melyen a következő eredmények születtek:
1-2. helyezett: „Gänse” (Kovács Kitti, Móri Rebeka, Papp Bence, Miklós Ferenc Leonidász) és a Sankt Martin”csapat (Szabó Blanka Kökény, Stieb Johanna, Tóth Zóra)
3. helyezett: „Gänsebraten” csapat (Csullag Dóra, Pintér Abigél, Kámi Áron, Eklics Máté).
(Glaubné Nagy Ildikó – munkaközösség-vezető)